Kendt tornadojæger dræbt i Oklahoma

Søndag er det blevet bekræftet, at 55-årige Tim Samaras, en af stjernerne i Discovery-programmet »Storm Chasers«, er blandt de ni personer, der omkom, da fem tornadoer natten til lørdag ramte den amerikanske delstat Oklahoma. Ifølge CNN er hans 24-årige søn, Paul Samaras, og hans 45-årige kollega fra forskningsprojektet TWISTEX, Carl Young, ligeledes blevet dræbt under stormen.

»De er desværre alle omkommet, men det skete, mens de gjorde det, de elskede,« skriver Tim Samaras bror på hans Facebook-side.

Programmet »Storm Chasers« satte fokus på Samaras’ arbejde med at følge de kraftige tornadoer, der hver sommer hærger den centrale USA.

Målet med WIDEX’ forskning er blandt andet at få en bedre forståelse af, hvordan tornadoer opstår og udvikler sig, og ifølge videofotografen Doug Kiesling var Tim Samaras og hans kolleger ikke tornadojægere for spændingens skyld, mens for videnskabens.

»Det her er noget, der virkelig ryster alle tornadojægere. Vi vidste, at det ville ske en dag, men ingen forestillede sig, at det ville ske for Tim. Han var en af de mest sikkerhedsbevidste personer. Han var af og til i fare, men han havde altid i en flugtvej,« fortæller Doug Kiesling til CNN.

Discovery Channel, der lukkede »Storm Chasers i 2011« udtrykker i en officiel udtalelse sorg over de tre dødsfald.

»Vi er dybt bedrøvede over tabet af Carl Young, Tim Samaras og hans søn. Vores tanker og bønner er hos deres familier«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip