Kendte danskere: Det er fedt at være 40 år

Skrevet af admin

25/12/2015

Dagens topnyheder

 40, fed og færdig.

Sådan lyder det kendte udtryk, men det er helt forkert, mener en række kendte danskere. For selv om flere gyste en lille smule over at nå den fjerde runde fødselsdag, så er de enige om, at det er fedt at være i 40'erne.

Skuespillerinden Lærke Winther fyldte 40 år i september, og for hende var det til at starte med svært at forene sig med, at der nu skulle stå et firtal forrest.

- Jeg tænkte meget på det op til. Så er man ikke helt ung mere, men står midt i livet. Man er ikke på vej til at blive voksen, men på vej til at blive ældre og erkendelsen af, at jeg skulle dø på et tidspunkt, har været hård, siger hun. 

Der gik dog ikke længe, før skuespillerinden, der er kendt fra film som "Velsignelsen" og "Antboy", sluttede fred med at fylde 40 år.

- Der er en vis pondus i det, og det er ret fedt. Jeg synes, at livet bliver sjovere med alderen. Som helt ung er man meget optaget af, hvad andre synes om en, og man er mere sårbar og tvivlende. Når man bliver 40 år, har man stadig ikke regnet alting ud, men så må man også erkende, at man ikke kommer til det, og det er okay. Det er der en frihed i, siger hun.

Den 48-årige skuespillerinde Ellen Hillingsø fandt hurtigt ro med den nye alder, da hun fejrede sin seneste runde fødselsdag, og hun er heller ikke nervøs for at fylde 50 år.

- Jeg gyste nok en lillebitte smule over at fylde 40 år, men når det er sagt, så er det en megafed alder, fordi man har små børn, og ens forældre har det stadig godt. Man har en modenhed og erfaring, og det er skønt. Jeg gruer nu heller ikke for at blive 50 år, siger Ellen Hillingsø og fortsætter:

- Men det er også et presset årti. Det er her, du skal realisere dig selv karrieremæssigt, og børnene skal også klare det godt. Der er meget, vi skal nå, og vi har store ambitioner om at realisere os selv på alle fronter.

Den 41-årige sanger Peter Sommer, der også er den ene halvdel af duoen De eneste to, synes, at 40'erne indtil videre har været helt fantastiske, men han erkender også, at han ikke går så meget op i det med fødselsdage.

- Indtil slutningen af 30'erne søgte jeg hele tiden op af mod noget, man kunne kalde et ståsted og en karriere. Nu er man oppe, og selvfølgelig er der stadig nogle ting, man gerne vil nå, men det er ikke det vigtigste. Man får noget erfaring, der er ret sjov at bruge i sit arbejde, siger han

De to skuespillerinder kan netop nu opleves i juledramaet "Mens vi presser citronen" på DR2, som Peter Sommer har skrevet titelsangen til.

Serien handler netop om fem venner i 40'erne, der hver især jagter lykken.

/ritzau/FOKUS