Kendte danskere: Det er vores juletradition

Skrevet af admin

23/12/2015

Mest læste i dag

Julemad, dansen om juletræet, salmesang og gaver er faste traditioner hos mange danske familier, når de samles den 24. december.

Sådan er det også hos mange af de danske musikstjerner, der alle hver især har deres egen yndlingstradition. 

Når hitsnedkeren Kato og familien holder jul, handler det mest om samværet og maden.

- Sovsen er hovedingrediensen på en god juleaften hjemme hos os. Sidst på aftenen spiller vi et spil. Vi bliver nødt til at lægge det til allersidst, for der altid er nogen, der går halvmugne i seng, fordi vi alle er konkurrencemennesker. Jeg skal også altid spille "500" mod min mor, siger han.

Hjemme hos christianitten Lukas Graham Forchhammer, der er forsanger i bandet Lukas Graham,  handler det også meget om maden og samværet. Der skal ifølge sangeren både være andesteg, flæskesteg, brune kartofler, hvide kartofler og to slags sovs. Og den store familie har en helt særlig måde at rydde op på, når den lækre julemad er spist op.

- Det gælder om at vinde opvaskelegen. Vi er omkring 30 mennesker til jul, så det hele kan ikke være inde i opvaskemaskinen. Derfor bliver der raflet, og ettere og seksere skal op og afløse. Man når ikke at stå der så længe så, siger han.

Bandet The Minds of 99, der består af seks venner, har en gammel tradition om at mødes, når familien er gået til køjs efter julemad og gaver.

- Vi plejer at drikke os fulde på en bar i København. Det har vi gjort lige siden, vi måtte. De sidste ti år måske, siger bandets forsanger Niels Brandt.

Det er dog ikke alle, der er helt vilde med julen. Det danske stjerneskud Patrick Dorgan, der står bag hits som "On the Way Down" og "Bitter", oplever, at juleaften kan være en smule hård.

- Vi skændes bare lidt. Nogle brokker sig over gaverne, og jeg bliver sur over, at de brokker sig. Men nu kommer der måske en ny tradition. Jeg skal nemlig være julemand for første gang i år, siger han.

Et andet talent på den danske musikscene glæder sig til de søde sager, når juletiden kommer.

- Jeg elsker at spise pebernødderne. Det er en god tradition, griner sangeren Karl William.

/ritzau/FOKUS