Kendte danskere støtter indsamling til Syrien

Skrevet af admin

17/09/2015

Dagens topnyheder

12 nødhjælpsorganisationer og to tv-stationer er gået sammen for at lave et dansk indsamlingsshow til fordel for det borgerkrigshærgede Syrien, men også en lang række kendisser har meldt sig klar til at bidrage med deres tilstedeværelse og kunstneriske evner.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Showet, der bliver sendt søndag aften, foregår i Vilhelm Lauritzen-terminalen i Københavns Lufthavn, og blandt gæsterne på scenen er det danske band TurboWeekend, der spiller hittet "Miles and Miles" akkompagneret af strygere.

Den folkekære sanger Sebastian optræder live på tv for første gang i 20 år - blandt andet sammen med Stine Bramsen. Poul Krebs og Michael Falch er også på scenen sammen, og det samme er L.I.G.A. i et samarbejde med den tidligere X Factor-vinder Emilie Esther. 

Men i callcenteret vil der også være stjernedrys, for klar til at tage telefonerne er blandt andet Bubber, Cecilie Stenspil, Ditte Hansen, Felix Smith, Hans Pilgaard, Jan Gintberg, Jacob Riising, Joakim Ingwersen, Lars Brygmann, Laura Bro, Mikkel Lomborg (Hr. Skæg), Mikael Bertelsen, Mads Steffensen, Nikolaj Kopernikus, Nicholas Bro, Peter Mygind, Rasmus Bjerg, Stine Bosse, Susse Wold, Sofie Gråbøl, Sarah Grünewald, Sara Blædel og Thure Lindhardt.

Danskerne kan støtte indsamlingen med 150 kr. ved at sende en SMS med teksten "HJÆLP" til 1234, men ønsker man at donere mere end 150 kr. har man mulighed for at ringe ind til callcenteret.

Undervejs i showet leverer otte korrespondenter fra DR og TV 2 dugfriske øjenvidneberetninger om situationen i Mellemøsten, mens Cecilie Beck og Kåre Quist styrer showets gang.

Showet bliver sendt søndag den 20. september fra klokken 20.00-23.00 på både DR1 og TV2.

/ritzau/FOKUS