Kendte ejendomsmæglere får millionbøder for boykot

Skrevet af admin

17/01/2016

Mest læste i dag

En stribe af Danmarks bedst kendte ejendomsmæglerkæder har fået millionbøder for ulovligt at have boykottet hjemmesiden Boliga.dk. Det skriver det digitale erhvervsmedie Finans.

Ifølge mediet har blandt andre kæderne EDC, Home, Danbolig, Nybolig og Realmæglerne fået bøder. De fire førstnævnte på fem millioner kroner hver. Der ud over har Dansk Ejendomsmæglerforening og flere direktører personligt fået bøder.

- Jeg ønsker ikke at kommentere sagen, for vi drøfter den netop nu med vores advokater.

- Men jeg kan sige, at vi er meget overraskede over, at vi har fået en bøde i en sag, der er seks år gammel, og at det er en bøde i den størrelsesorden, fortæller formand Dansk Ejendomsmæglerforening Torben Strøm til Finans.

Sagen handler om, at de store mæglerkæder i 2009 valgte at boykotte hjemmesiden Boliga.dk, der er en hjemmeside for ejendomssalg.

Det var ulovligt og sagen blev i 2012 meldt til bagmandspolitiet.

Nu er det op til kæderne, om de vil acceptere bøderne. Det fortæller EDC til Finans, at de ikke vil, mens Nybolig fortæller, at de stadig overvejer, hvad de vil gøre her fra.

Sagen kom frem allerede i 2010, hvor en intern mail fra Realmæglerne viste, at landets største ejendomsmæglere have aftalt at kvæle Boliga.dk for at fremme deres egen Boligsiden.dk.

- Aftalen om boykot af boliga.dk er en alvorlig overtrædelse af konkurrencelovgivningen, skrev daværende direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, i 2012 om sagen.

Boliga.dk er siden da vokset til at blive Danmarks største hjemmeside for ejendomshandel. Ejeren af Boliga.dk er selskabet Euroinvestor, der i 2013 købte selskabet af dets fire stiftere.

/ritzau/