Kendte får stjålet deres identitet på Facebook

Facebook gør det let for os at følge med i idolernes færden. Men, når du 'liker' en person eller en fanside på det sociale medie, så er det langtfra sikkert, at siden har noget at gøre med den person, du tror.

Det skriver MetroXpress mandag.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Blandt mange andre har kendte som Anders Matthesen, Rasmus Botoft og Mick Øgendahl fået stjålet deres identitet. Antallet af såkaldte 'spoof-sider' er røget i vejret.

TV2 Zulu er gået juridisk ind i kampen mod et identitetstyveri af kanalens karakter 'Jeppe Kaufman' fra satireserien 'Danish Dynamite. En privatperson udgiver sig for at være den landskendte, selvovervurderende ejendomsmægler. Siden har næsten 68.000 likes.

Manden bag bruger siden til at pleje sine økonomiske interesser, lyder det fra TV2 Zulu.

- Det er skjult markedsføring, hvor han under Jeppe K's navn får penge fra bettingselskabet Unibet, når han promoverer dem på siden, siger redaktør på TV2 Zulu, Majbritt Landin, til MetroXpress.

Da 'Danish Dynamite'-dvd'en udkom, forlangte manden endda 22.500 kroner for at promovere udgivelsen via Facebook. Det afslog TV2 Zulu.

Ifølge social media-ekspert, David Ledstrup, fra kursusvirksomheden Bigum&Co, kan der være et sort marked, som vi ikke kender omfanget af. Han siger også til avisen, at Facebook gør meget for at komme det til livs.

Dagens Gossip