Kennedys datter ny ambassadør i Japan

Caroline Kennedy, der er datter af præsident John F. Kennedy, som blev snigmyrdet for 50 år siden, ankom fredag til Tokyo, hvor hun bliver USA's nye ambassadør.

Kennedy blev taget i ed som ny ambassadør tidligere på ugen og har dermed fået en sen start på en politisk karriere, som hendes familie er berømt for.

Den 55-årige advokat indsættes på posten få dage før 50-års-dagen for drabet på hendes far. Skudattentatet, der rystede hele den vestlige verden, skete den 22. november 1963.

- Jeg bringer hilsner fra præsident Obama. Det er en stor ære for mig at repræsentere ham som USA's ambassadør. Jeg er også stolt over at tage arven op fra min far og arbejde i offentlighedens tjeneste, sagde Caroline Kennedy ved ankomsten til Tokyos Narita lufthavn, hvor hun blev modtaget af et stort antal pressefolk.

Hun er den første kvinde, som bliver USA's ambassadør i Japan.

Kennedy var en tidlig og fremtrædende fortaler for Barack Obama under præsidentvalgkampen i 2008, hvor hun også førte valgkamp for ham.

Caroline Kennedy arbejdede i en kort periode for undervisningsstyrelsen i New York. Hun overvejede at stille op til New Yorks senat i 2009, men opgav planen.

I en præsentationsvideo, hvor hun hilser den japanske befolkning, siger Kennedy, at hun har studeret japansk historie og kunst, og at hun har foretaget flere rejser i landet. Hun besøgte som 20-årig Hiroshima, hvor den første atombombe blev anvendt i krig - den 6. august 1945.

- Besøget i Hiroshima indgav mig et stærkt ønske om at arbejde for en bedre og mere fredelig verden, siger hun i videoen, hvor hun også oplyser, at hendes bryllupsrejse gik til Japan.

Caroline er den eneste tilbageværende af de børn, som præsident Kennedy og hans hustru, Jacqueline Bouvier Kennedy, fik. Caroline Kennedys bror John F. Kennedy, Jr., blev dræbt ved et flystyrt i 1999.

En ældre søster var dødfødt, og en anden bror døde få dage efter en for tidlig fødsel, mens Kennedy var præsident.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip