Kentucky-senator sluger stemmer som præsidentkandidat

I en uformel afstemning om, hvem der bør blive USA's næste præsident i 2016, fik senator Rand Paul lørdag 31 procent af stemmerne.

Det er andet år i træk, at Kentucky-senatoren scorer flest stemmer på de konservative republikaneres årlige møde, CPAC, og dermed slår han igen sin stærke position som republikansk præsidentkandidat fast.

Omkring 2500 personer deltog i afstemningen, der ses som et barometer for, hvordan partiets konservative ser på de fremtidige præsidentkandidater.

- Jeg er taknemmelig for alle de fremmødte, der står ved min side, lyder det i en meddelelse fra Rand Paul.

Han hentyder til bevægelsen "Stand with Rand", der opstod for et år siden, da han gav en 13-timer lang tale i Senatet omkring sin modstand til præsident Barack Obamas brug af droner til at dræbe formodede terrorister.

Ted Cruz, der er senator i Texas, fik en andenplads med 11 procent af stemmerne blandt de 23 kandidater.

Washington Times skriver, at afstemningen, som handlede om flere forskellige politiske emner, viste, at et flertal stemte for at legalisere marihuana i USA.

41 procent stemte for en ændring af loven, mens 21 procent mener, at det udelukkende bør legaliseres af lægefaglige grunde. 31 procent mener, at det skal forblive ulovligt.

Ifølge Tony Fabrizio, der stod bag den uformelle afstemning, så var det især spørgsmål om personlig frihed og omfanget af regeringens indblanding i folks liv, der interesserede de fremmødte.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip