Kenya lover Wada at få styr på antidopinglov

Kenya synes at have forstået budskabet fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada), som kræver, at kenyanerne får styr på landets nye antidopinglov.

Kenya vedtog den nye antidopinglov 22. april, men Wada offentliggjorde torsdag, at man fortsat ikke finder antidopingloven tilfredsstillende og på bølgelængde med antidopingreglerne.

Det resulterede torsdag i øget tvivl om, hvorvidt Kenya kan få lov at deltage ved sommerens OL i Rio de Janeiro.

Tidligere har præsidenten for Det Internationale Atletikforbund (IAAF), Sebastian Coe, således udtalt, at konsekvensen kan blive at udelukke kenyanske atletikudøvere fra OL.

Fredag lover kenyanerne dog at rejse til Canada i den kommende weekend og mødes med Wada for at redde trådene ud.

Den løbestærke nation vandt for fire år siden 11 medaljer ved OL i London, heraf to af guld, og man meddeler, at man "tager emnet seriøst".

- Regeringen vil gøre alt, der er ønsket af Wada, og vi er enige i alle punkter, lyder det fra den stedfortrædende præsident i landet, William Ruto, ifølge AFP.

Kenyas sportsminister, Hassan Wario, meddeler, at han ikke er klar over, hvorfor Kenyas antidopinglov ikke lever op til Wadas krav, men han oplyser, at han sammen med landets udenrigsminister vil rejse til Canada i weekenden for at løse problemerne.

/ritzau/

Dagens Gossip