Kenya risikerer OL-udelukkelse: Opfylder ikke Wada-krav

Sommerens OL i Rio kan blive uden udøvere fra den løbestærke nation Kenya, der for fire år siden vandt 11 medaljer ved OL i London heraf to af guld.

Det kan blive konsekvensen af, at Det Internationale Antidopingagentur (Wada) fortsat ikke er tilfreds med landets tiltag i bekæmpelsen af dopingbrug blandt dets udøvere.

22. april vedtog Kenya ellers en antidopinglov, som Wada har krævet, og det østafrikanske land havde håbet, at det ville tilfredsstille agenturet. Men det er altså fortsat ikke tilfældet.

På et møde i Montreal er Wada kommet frem til, at man ikke finder tiltagene tilstrækkelige, og at Kenya ikke overholder antidopingreglerne.

René Bouchard, der er formand for Wadas bedømmelsesudvalg, siger, at man ikke kan ignorere, at Kenya ikke lever op til Wadas kodeks.

Kenya har i forvejen overskredet flere deadlines om at rette op på problemet, og præsidenten for Det Internationale Atletikforbund, Sebastian Coe har tidligere udtalt, at konsekvensen kan blive at udelukke kenyanske atletikudøvere fra OL.

Russiske atletikudøvere har gennem flere måneder været udelukket fra internationale konkurrencer, og det er også usikkert, om de får lov til at stille op ved OL i Rio.

/ritzau/

Dagens Gossip