Kenyaner sætter rekord ved Chicago Marathon

13/10/2013

Den kenyanske langdistanceløber Dennis Kimetto afviste alle angreb fra landsmanden Emmanuel Mutai og vandt søndag Chicago Marathon.

Kimetto kan ikke kun glæde sig over den fornemme sejr, men også, at han nu er indehaver af løbsrekorden.

Den 29-årige løber tilbagelagde de 42.195 kilometer på to timer, tre minutter og 45 sekunder. Dermed overgik han sidste års rekord - sat af Tsegaye Kebede - med 53 sekunder.

Emmanuel Mutai kom også under rekordtiden fra 2012, da han kun var otte sekunder langsommere end vinderen.

Hos kvinderne fik Rita Jeptoo - også fra Kenya - revanche for sidste års smertefulde andenplads, bare et sekund efter vinderen Atsede Baysa.

32-årige Jeptoo tog sejren i tiden to timer, 19 minutter og 57 sekunder.

Sikkerheden i forbindelse med maratonløbet var øget betragteligt, efter at Boston Marathon i april blev udsat for bombeeksplosioner. 40.000 løbere deltog ved søndagens Chicago Marathon.