Kenyansk atletikpræsident er suspenderet i 180 dage

Det Internationale Atletikforbund (IAAF) oplyste mandag, at præsidenten for det kenyanske atletikforbund, Isaiah Kiplagat, er blevet midlertidigt suspenderet i 180 dage.

To andre kenyanere i ledelsen af det nationale atletikforbund er også suspenderet. Det drejer sig om vicepræsident David Okeyo, som også sidder i IAAF's bestyrelse, og Kenyas holdleder ved VM i atletik, Joseph Kinuya.

Alle tre er mistænkt for at have forbrudt sig mod dopingreglerne, og trioen er også anklaget for at have misbrugt midler, som det kenyanske forbund har modtaget fra virksomheden Nike.

De tre kenyanere udelukkes af hensyn til sportens integritet, oplyser IAAF. Det er en etisk komité under IAAF, som har undersøgt sagerne om korruption og doping.

Mandagens suspensioner kommer efter lørdagens nyhed om, at syv kenyanske atletikudøvere er udelukket på grund af doping.

IAAF undersøger desuden en sag om, at det kenyanske forbund har modtaget to biler i gave fra Qatars atletikforbund i 2014-2015. Doha i Qatar skal arrangere atletik-VM i 2019.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip