Kenyansk lukning af flygtningelejre kan påvirke 500.000

Kenyas planer om at lukke to flygtningelejre kan sende op mod en halv million mennesker i livsfare, lyder det fra menneskerettigheds- og hjælpeorganisationer.

Årsagen til lukningerne skulle være, at de kenyanske myndigheder frygter, at lejrene er blevet infiltreret af militante grupper som eksempelvis den somaliske al-Shabaab.

Kenyas indenrigsminister sagde fredag, at man håber på at lukke Dadaab-lejren "om kortest mulig tid". Lejren huser omkring 350.000 personer, hvoraf størstedelen er somaliere - den er vokset i takt med konflikten i Sydsudan.

- Vi vil lukke den på grund af de store sikkerhedsmæssige udfordringer fra al-Shabaab og andre relaterede terrorgrupper, som flygtningelejrene fortsat giver, lyder det fra den kenyanske indenrigsminister, Karanja Kibicho.

Han tilføjer, at det også går for langsomt med at få sendt folk hjem fra lejrene.

Kenya har tidligere udmeldt, at man vil lukke lejren og satte endda en deadline på tre måneder sidste år. Efterfølgende bakkede man dog ud af det løfte.

FN's Flygtningehøjkommissariat UNHCR siger i en udtalelse, at man ser med "dyb bekymring" på de seneste udmeldinger fra den kenyanske regering.

- UNHCR vil gerne bede den kenyanske regering om at genoverveje sin beslutning og at undgå handlinger, der kan være i strid med internationale forpligtelser, lyder det.

Også menneskerettighedsorganisationen Amnesty har bedt den kenyanske regering om at overveje sin beslutning om at lukke de to lejre.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip