Kenyansk politi anholder mistænkte for gidseltagning

»Vi har arresteret flere end ti mennesker, som skal afhøres for deres relation til Westgate-angrebet,« skriver politiet ifølge AFP på sin Twitter-profil.

Kenyanske sikkerhedsstyrker kæmper stadig mod den gruppe af terrorister, som i weekenden indtog og forskansede sig i storcenteret. Her har de taget et ukendt antal gidsler, og mindst 62 mennesker skulle være blevet dræbt. Mandag fortsatte kampene i den store bygning, hvorfra tyk, sort røg er steget op i løbet af dagen efter lyden af kraftige eksplosioner.

Sikkerhedsstyrkerne har dræbt »tre terrorister indtil videre« og »har såret nogle få andre«, oplyser Kenyas forsvarsminister.

Samtidig har de specialtrænede soldater afskåret gidseltagerne »alle mulige flugtruter«, oplyser forsvarsministeriet, som tilføjer, at sandsynligheden for, at en gidseltager kan flygte er »meget lille«.

Ifølge en kenyansk sikkerhedskilde får Kenya hjælp til operationen af israelske, britiske og amerikanske soldater, men det er ikke officielt bekræftet.

Terrorbevægelsen al-Shabaab, der har base i Somalia, hvor kenyanske styrker har bekæmpet den, har påtaget sig skylden for terrorangrebet i Nairobi. Medlemmer af bevægelsen indtog shoppingcenteret lørdag ved at affyre granater og automatvåben foran de panikslagne folk på indkøb.

Gidseldramaet har vakt opsigt kloden rundt, og opmærksomheden er ikke blevet mindre af, at mange vesterlændinge opholdt sig i storcenteret. Storbritanniens premierminister, David Cameron, skriver mandag aften på sin Twitter-profil, at der er seks britiske statsborgere blandt de dræbte.

Samtidig lover Barack Obama, at USA er parat til at bistå myndighederne i Kenya med al den fornødne hjælp i forbindelse med gidseltagningen

»Vi står sammen med dem i denne frygtelige skandale,« fastslår den amerikanske præsident.

Ifølge Reuters holder amerikanske efterretningstjenester øje med al-Shabaab, som også har forsøgt at hverve radikaliserede personer til sin sag i USA. Men der er ingen grund til at tro, at amerikanere er involveret i gidselaffæren i Nairobi, oplyser sikkerhedsrådgiver for Det Hvide Hus, Ben Rhodes.

»Vi holder et skarpt øje med al-Shabaab, vi har længe været bekymret over bevægelsens forsøg på at rekruttere amerikanere eller forsøge på at få personer fra USA til at komme til Somalia. Det er et emne, som den amerikanske regering følger tæt, og som vi vil holde nøje øje med i dagene, der kommer,« siger han.

Dagens Gossip