To kenyanske løbere er udelukket for dopingbrug

Kenya har i mange år været dominerende inden for lang- og mellemdistanceløb, men de seneste år er flere af landets løbere blevet ramt af dopingsager.

Nu kan yderligere to kenyanere skrive sig på listen over dopingsyndere.

Både 800-meter-løberen Agatha Jeruto på 21 år og maratonløberen Josephine Jepkorir på 26 år har fredag modtaget dopingdomme på henholdsvis fire og to år. Det skriver AFP.

Begge er testet positiv for brug af et anabolsk steroid.

De resultater, som løberne har opnået fra datoen for de positive test og til dommen fredag, er blevet annulleret.

Dommen kommer midt i, at to andre kenyanske atleter, Koki Manunga og Joyce Zakary, afventer en afgørelse i deres respektive dopingsager efter at have afleveret positive dopingtest under VM i august.

De seneste sager bringer totalen op på 38 dopingsager med kenyanske atleter siden 2012, hvoraf 15 af dem i øjeblikket afsoner karantæner.

I den kontroversielle dokumentar fra den tyske tv-station ARD, som for nylig fortalte om et væld af mistænkelige henlagte dopingprøver i atletik, var også et stort antal mistænkelige blodværdier forbundet med kenyanske atleter.

Tidligere i år blev en af landets store stjerner, maratonstjernen Rita Jeptoo, taget for brug af epo og tildelt en karantæne på to år.

/ritzau/

Dagens Gossip