Kenyas højesteret udpeger valgvinder

Efter endt stemmeoptælling i begyndelsen af måneden vandt Uhuru Kenyatta med en snæver margin på blot 0,7 procent af stemmerne.

Det fik valgets taber, den afgående premierminister Raila Odinga, til at klage over udfaldet af valget, der var præget af problemer med den tekniske gennemførelse. Men Raila Odinga fik lørdag ikke medhold i sin klage.

Ifølge højesteretsdommer Willy Mutunga var det en enstemmig afgørelse fra rettens side om, at valget blev afholdt på en »fri, gennemsigtig og troværdig« måde i henhold til landets forfatning, ligesom Kenyatta sammen med sin vicepræsidentkandidat blev »gyldigt valgt«, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det frygtes, at afgørelsen kan føre til uroligheder i Kenya, der før har oplevet omfattende uro i kølvandet på valghandlinger.

Uhuru Kenyatta er mistænkt for at have begået krigsforbrydelser ved at tilskynde til vold og uro efter det seneste valg for fem år siden. Uroen medførte, at op mod 1.200 mennesker blev dræbt.

Kenyatta har afvist anklagen og lover at samarbejde med Den Internationale Straffedomstol, hvor han er tiltalt, for at rense sit navn.

Både Kenyatta og Odinga har lovet at respektere afgørelsen fra højesteret. Hvis valgresultatet afvises, kan det medføre, at befolkningen igen skal til stemmeurnerne og vælge præsident.

Det forventes, at Kenyatta med højesterets afgørelse i hånden kan indsættes som præsident i den kommende måned.

Dagens Gossip