Kerry: Assad skal ikke med i overgangsregering

Kerry mødtes torsdag med den jordanske udenrigsminister, Nasser Judeh, i Rom, hvor de skulle diskutere den syriske borgerkrig, som også har stor indflydelse på Jordan. Flere end 2.000 syrere flygter hver eneste dag til nabolandet, der nu huser omkring 525.000 syriske flygtninge, fortalte Judeh ifølge AFP ved mødets begyndelse.

Ifølge den jordanske minister udgør syriske flygtninge i dag ti procent af befolkningen i Jordan, mens flygtningene i midten af 2014 ventes at udgøre 40 procent.

Hans amerikanske kollega annoncerede, at USA vil bidrage med yderligere nødhjælp på godt 566 millioner kroner til de syriske flygtninge, hvoraf næsten halvdelen vil gå til at hjælpe Jordan.

Den amerikanske udenrigsminister siger, at der fra alle sider arbejdes på at »effektuere en overgangsregering gennem en gensidigt samtykke fra begge sider, hvilket åbenlyst betyder, at efter vores mening vil præsident Assad ikke være en del af denne overgangsregering«.

Torsdag meddelte den britiske regering, at det er »højst sandsynligt«, at den syriske regering har benyttet sig af kemiske våben i kampen mod oprørerne.

»Vores vurdering er, at brugen af kemiske våben i Syrien har været igangsat af regimet. Vi har til dato intet bevis for, at oppositionen har gjort det,« siger den britiske premierminister David Cameron ifølge Reuters.

Dagens Gossip