Kerry erkender om klimaet: Vi leger med ilden

Endnu en dyster rapport fra FN's klimapanel, IPCC, får USA's udenrigsminister, John Kerry, til at komme med en kraftig opfordring til verdenssamfundet om at gribe ind og lave tiltag, der kan stoppe den globale opvarmning.

- De, der benægter videnskaben eller vælger undskyldninger frem for handling, leger med ilden, siger John Kerry i en skriftlig udtalelse.

Den amerikanske udenrigsminister peger på, at eksperterne i FN's klimapanel slår fast, at mennesket er årsag til klimaforandringerne, og at der er behov for handling for at redde verden fra de værste konsekvenser.

- Hvis det her ikke er en alarmklokke, så ved jeg ikke, hvad det er. Hvis der nogensinde har været et emne, der kræver større samarbejde, partnerskab og engageret diplomati, så er det dette, siger Kerry.

Den amerikanske udenrigsminister lover samtidig, at USA vil være parat til at påtage sig en førerrolle i den globale kamp mod klimaforandringer.

- Vi vil samarbejde med vores partnere i hele verden om ambitiøse tiltag for at reducere udledningen, transformere vores energi-økonomi og hjælpe de mest udsatte med at klare følgerne af klimaforandringernes effekt.

Han opfordrer i den forbindelse verdenssamfundet til at lægge de normale politiske stridigheder til side og fokusere på, at der er tale om videnskabelige anbefalinger.

- Det her handler ikke om et land, der stiller krav til et andet. Det handler om videnskaben, der stiller krav til os alle.

- Hvad et land gør har konsekvenser for menneskers livsgrundlag andre steder, og hvad vi alle gør for at imødegå klimaforandringerne nu vil i høj grad afgøre, hvilken planet vi efterlader til vores børn og børnebørn.

- Omkostningerne ved ikke at gøre noget vokser langt ud over, hvad nogen med samvittighed eller sund fornuft bør være parat til bare at overveje, siger Kerry.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip