Kerry forbereder Syrien-diplomati med saudisk konge

USA's udenrigsminister, John Kerry, var søndag i Saudi-Arabien for at sikre sig opbakning forud for en mulig styrkeprøve med Rusland ved fredsforhandlingerne om Syrien.

Saudi-Arabien er en central støttespiller for flere af de oprørsgrupper, der kæmper for at vælte den syriske præsident Bashar al-Assads regime.

For Kerry er det vigtigt at have disse grupper med i den skrøbelige våbenhvile, der blev indgået i februar.

Den regeringsvenlige syriske avis al-Watan skrev søndag, at unavngivne kilder siger, at fredsforhandlingerne muligvis bliver genoptaget 23. maj.

Kerry mødte kong Salman og kronprins Mohammed bin Nayef i et af de kongelige paladser i Jeddah, hvor de også drøftede kampen mod terrorisme.

- Jeg vil gerne takke for de mange ting, Saudi-Arabien arbejder sammen med os om, sagde Kerry til kongen, inden de medrejsende journalister blev smidt ud af mødelokalet.

Ifølge en amerikansk talsmand gav Kerry den saudiske konge en opdatering om udviklingen i Syrien, hvor våbenhvilen i sidste uge blev forlænget.

Den amerikanske udenrigsminister drøftede også udviklingen i Syrien med sin saudiske kollega, Adel al-Jubeir, skriver kongedømmets officielle nyhedsbureau.

Efter søndagens møder rejser Kerry videre til den østrigske hovedstad, Wien, hvor den internationale kontaktgruppe, der arbejder for fred i Syrien og Libyen, mødes i den kommende uge. Gruppen består af 17 lande, herunder også Rusland.

Både her og ved Nato-udenrigsministrenes møde i Bruxelles onsdag vil deltagerne drøfte international støtte til den nye samlingsregering i Libyen "med fokus på sikkerhed", siger amerikanske embedsmænd.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip