Kerry og Lavrov: Kun en politisk løsning dur

Reuters skriver, at de to ministre, der også mødtes med FNs udsending, Lakhdar Brahimi, enedes desuden om sat mødes på sidelinjen under FNs generalforsamling i New York senere på måneden. Det sker blandt andet i et forsøg på at puste nyt liv i planerne om en international fredskonference om Syrien. Konferencen har været i støbeskeen i adskillige måneder, men er blevet udskudt flere gange, skal også holdes i Genève.

Bestræbelserne på at finde en diplomatisk løsning, efter præsident Assad har indvilget i at stille sine kemiske våben under international kontrol, kører over de næste dage på en lang række fronter.

Når FNs våbeninspektørers rapport, der ifølge generalsekretær Ban Ki-moon vil fastslå, at der blev brugt kemiske våben ved angrebet 21. august i en forstad til Damaskus, kommer mandag, mødes John Kerry i Paris med sin franske kollega, Laurent Fabius, og Storbritanniens, William Hague, for at drøfte indholdet i en kommende FN-resolution, der skal tvinge Assad til at opgive sine kemiske våben, og drøfte, hvordan det diplomatiske spor videre skal følges.

Samtidig slog præsident Obama fredag aften fast, at enhver aftale med Syrien skal kunne kontrolleres og skal håndhæves.

Dagens Gossip