Kerry og Obama sender grundlovshilsen til Danmark

»På vegne af præsident Obama og det amerikanske folk lykønsker jeg det danske folk med, at I fejrer jeres Grundlovsdag denne 5. juni,« siger John Kerry i en udtalelse på det amerikanske udenrigsministeriums hjemmeside.

»USA nyder et dybt og vedvarende partnerskab med Danmark. I dag samarbejder vi om en række globale udfordringer, fra bekæmpelsen af klimaforandringer, fremme af grøn energi og bæredygtig udvikling i Arktis til støtten af fred og stabilitet i Afghanistan og i hele Mellemøsten og Nordafrika. Vi sætter pris på Danmarks engagement i europæisk og global sikkerhed som medlem af NATO og alt, som Danmark gør for at gøre verden til et bedre sted for alle vores folk,« lyder det fra Kerry, der afslutter med ønsket om »et fortsat samarbejde og venskab langt ud i fremtiden.«

Der er dog ikke noget, der tyder på, at vi skal føle os særligt udvalgte ved at få denne hilsen. Af udenrigsministeriets hjemmeside fremgår det, at den amerikanske minister sender en hilsen, hver gang et land fejrer sin grundlovs- eller nationaldag. Han har således allerede også sendt sin hilsen til Sverige, der fejrer nationaldag i morgen, torsdag.

BNB

Dagens Gossip