Kerry skal både møde Netanyahu og Abbas

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, siger, at han vil mødes med både den israelske og den palæstinensiske leder efter flere uger med tiltagende vold og uro i Israel og i de palæstinensiske områder.

- Jeg vil mødes med premierminister Benjamin Netanyahu i den kommende uge. Vi mødes i Tyskland, fordi han er på besøg i landet, siger Kerry, som søndag holdt pressemøde i Paris.

- Jeg vil derefter mødes med den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas. Jeg skal også have møder med Jordans kong Abdullah og andre, siger Kerry, som understreger, at han også skal have "vigtige møder" om Syrien med lande, der har afgørende betydning for udviklingen i regionen.

Volden i Israel og i de palæstinensiske områder har kostet mindst 41 palæstinensere og syv israelere livet, og der er tiltagende frygt for en ny omfattende palæstinensisk intifada som dem, der fandt sted i årene 1987-1993 og fra 2000 til 2005.

Her blev tusindvis af mennesker dræbt i næsten daglige konfrontationer mellem parterne.

Tre palæstinensere blev lørdag skudt og dræbt i Østjerusalem og på Vestbredden under forsøg på at stikke israelere ned med kniv.

To af lørdagens angreb fandt sted i brændpunktet Hebron på Vestbredden, hvor omkring 500 jødiske bosættere bor i en stærkt bevogtet enklave i centrum af byen, der er omgivet af knap 200.000 palæstinensere.

Det tredje drab skete ved en kontrolpost i en jødisk bosættelseskvarter i det israelsk annekterede Østjerusalem.

Israelske sikkerhedsstyrker har udstationeret mange soldater i Jerusalem i et forsøg på at sætte en stopper for angrebene, og onsdag begyndte de at etablere kontrolposter i dele af Østjerusalem. Men det er ikke lykkedes at bremse voldshandlingerne.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip