Kerry tog tomhændet fra Mellemøsten

John Kerry er siden torsdag fløjet frem og tilbage mellem den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas og den israelske premierminister Benjamin Netanyahu for at få de stridende parter tilbage til forhandlingsbordet.

De direkte forhandlinger mellem israelerne og palæstinenserne brød sammen i 2010 i et opgør om israelske bosættelser på Vestbredden og i det østlige Jerusalem, skriver AFP.

»Der er stadig en løft mellem de palæstinensiske og israelske positioner,« sagde John Kerry ved en pressekonference søndag, hvor han tilføjede, at Israel ønsker at genoptage forhandlingerne, mens de israelske bosættelser på Vestbredden fortsætter.

Den amerikanske udenrigsminister kaldte ikke desto mindre møderne for »yderst positive« med »reel fremgang«.

Ifølge AFP var John Kerrys mål at få en forhandlingsaftale på plads, før FNs generalforsamling, der de facto anerkender en palæstinensisk stat, mødes til september.

Benjamin Netanyahu har tidligere udtrykt bekymring over, at palæstinenserne i mangel af direkte fredsforhandlinger vil kunne bruge FNs generalforsamling som springbræt for yderligere selvstændig statsdannelse uden Israels indflydelse.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip