Kerry: USA og Rusland må enes om syrisk løsning

Det russisk-amerikanske forhold er »markeret af både delte interesser og til tider kolliderende og modstridende interesser,« lød det fra Kerry i Washington ifølge Reuters.

»Vi skal helt sikkert diskutere disse forskelligheder i dag, men dette møde er fortsat vigtigere end de sammenstød og øjeblikke af uenighed,« sagde udenrigsministeren.

Han og forsvarsminister Chuck Hagel er værter for deres russiske modparter Sergei Lavrov og Sergei Shoigu ved det fem timer lange møde om strategi og sikkerhed.

Ifølge Kerry er det essentielt, at forskellighederne står klare, men også, at de opnår fremskridt på emner som missilforsvar, Afghanistan, atomuenigheder med Iran og Nordkorea og endelig Syrien.

Og selv om Washington og Moskva ser forskelligt på nøgleaspekter i den syriske krise, så er »begge lande enige om, at for at undgå et institutionelt kollaps og forfald til kaos er det ultimative svar en politisk forhandlingsløsning,« sagde Kerry.

Lavrov støtter sin amerikanske kollega og understreger det »delte ansvar« for at få løst de globale problemer, ligesom han også gør opmærksom på, at det er vigtigt, at den syriske regering og opposition kommer til at forhandle om fred.

»Vores mål er det samme. Vi må sætte gang i en politisk proces,« sagde Lavrov ifølge Reuters.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip