Kerry: USA skal straffe det syriske regime

Angrebet skal straffe præsident Bashar al-Assad for at have brugt kemiske våben i et angreb 21. august, som ifølge amerikanerne kostede flere end 1.400 livet herunder mindst 412 børn.

John Kerry fortæller blandt andet, at Assad-regimet planlagde og instruerede angrebet og advarede egne styrker på forhånd.

»Præsident Obama har ikke planer om at gå i krig, men beder om godkendelse til at svække Syriens muligheder for at bruge kemiske våben og til at afskrække andre fra at gøre det samme,« siger udenrigsministeren, der dog argumenterer for ikke at udelukke muligheden for at indsætte amerikanske landtropper på et tidspunkt.

»USA skal straffe det syriske regime og kan ikke længere bare være tilskuere til den nedslagtning, der foregår,« siger Kerry i talen til Senatet.

Obama har allerede fået støtte fra flere republikanske ledere som John McCain og formanden for Repræsentanternes hus, John Boehner, og håber på hurtige godkendelse fra Senatet.

»Det er ikke tiden til lænestols-isolation. Det er ikke tiden til at være tilskuere til nedslagtning. Hverken vores land eller vores samvittighed kan tillade, at vi forholder os tavse. Vi har sagt, hvad vi mener om de ubeskrivelige rædsler. Nu er tiden inde til at rejse sig og handle,« siger John Kerry.

Dagens Gossip