Kerry vil savne britisk indspark i snakke mellem USA og EU

USA er ikke enig i, at Storbritanniens rolle i verden er blevet reduceret efter briternes farvel til EU. Den er til gengæld blevet ændret.

Det siger den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, på et pressemøde med sin britiske kollega, Philip Hammond, i London mandag aften.

Han understreger, at han respekterer briternes beslutning om at træde ud af EU, men at han er ked af, at Storbritannien ikke kommer til at sidde med ved bordet under fremtidige drøftelser mellem USA og EU.

- Jeg vil gerne gøre det klart, at USA ikke kunne bede om en bedre ven og allieret end Storbritannien, siger John Kerry ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den amerikanske udenrigsminister påpeger samtidig vigtigheden af, at de kommende forhandlinger mellem Storbritannien og EU om briternes udtræden er drevet af sund fornuft og ikke af hævn.

Imens lægger Philip Hammond vægt på, at Storbritannien under ingen omstændigheder har tænkt sig at vende ryggen til verden eller Europa.

- Jeg forventer, at Storbritannien fortsat vil spille en stor rolle i spørgsmålet omkring den europæiske sikkerhed, siger han.

Johns Kerrys lynvisit mandag i først Bruxelles og derefter London sker dagen før, at der indledes et todages EU-topmøde i Bruxelles med den britiske exit på toppen af dagsordenen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip