Kerry vil understrege USA's støtte til Frankrig i Paris

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, er mandag landet i Paris under et enormt sikkerhedsopbud for at vise sin respekt for ofrene efter fredagens angreb og samtidig understrege USA's gode forhold til Frankrig.

- USA og Frankrig er ikke blot venner - vi er familie, siger Kerry ifølge AFP mandag.

Det ventes, at John Kerry skal mødes med den franske præsident, François Hollande, og udenrigsminister Laurent Fabius tirsdag.

Kerry, som taler flydende fransk, har i sin tid som udenrigsminister besøgt Paris mindst 20 gange og har efter det seneste angreb udtrykt solidaritet med "USA's ældste allierede".

Det vil blive gentaget tirsdag, siger talsmand for udenrigsministeriet John Kirby.

- Han vil gentage USA's forpligtigelse over for vores stærke forhold til Frankrig og kondolere, ligesom han vil udtrykke vores fælles vilje til at fortsætte kampen mod voldelig ekstremisme her og verden over, siger Kirby.

På grund af sikkerhedshensyn vil Kerry ikke i denne omgang besøge de steder i Paris, som blev angrebet fredag og natten til lørdag, hvor 129 mennesker mistede livet.

Islamisk Stat (IS) har taget skylden for de blodige angreb, og USA står sammen med Frankrig i kampen mod den militante gruppe, siger Kerry.

- Vi vil bekæmpe Daesh og alle, der deler deres afskyelige ideologi, og vi vil fortsætte med at vise sympati med dem, der flygter fra terroristernes vold. Vi vil kæmpe for at sikre, at verden, vores børn arver, er rig på kærlighed og fattig på had, siger Kerry ifølge AFP og bruger et andet navn for IS.

Hverken Kerry eller USA's præsident, Barack Obama, deltog i en stor, offentlig fredsmarch i Paris i kølvandet på angrebet på det satiriske magasin Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i januar.

Fraværet af en højtstående repræsentant fra USA vakte kritik på begge sider af Atlanten og fik Det Hvide Hus til at erkende, at det var en fejl kun at sende USA's ambassadør og ikke en regeringsleder eller minister, som mange andre lande gjorde.

Kerry undskyldte senere sit fravær ved marchen og forklarede det med, at han på det tidspunkt var på besøg i Indien og Bulgarien.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip