Kessler: Derfor har jeg ingen børn

Mikkel Kessler kender remsen udenad, for igennem de seneste mange år har han hørt den jævnligt.

- Jeg har ofte fået spørgsmålet. Ja, faktisk rigtig, rigtig mange gange. Men jeg føler mig ikke presset, det gider jeg ikke, siger Mikkel Kessler til sporten.dk

Den danske bokser er i dag blevet 34 år. Som professionel atlet er det normalt snarere reglen end undtagelsen, at man på dette tidspunkt i livet i hvert fald ville have et par børn. Sådan tænker Mikkel Kesslers familie i princippet også.

- Altså min mor blander sig ikke, min far vil gerne have, jeg fik nogle børn, siger Kessler.

Grundlaget for at stifte egen familie for Mikkel Kessler er skam til stede. Han har igennem en årrække dannet par med modellen Lea Hvidt. I begyndelsen holdt de det godt nok hemmeligt, men langsomt åbnede de to lidt op for offentligheden, og for nylig røbede Kessler også, at de nu er flyttet sammen i hans lejlighed i Ørestaden. Men selvom parforholdet tilsyneladende kører på skinner, så har Mikkel Kessler bevidst fravalgt at få børn.

- Jeg tror, det ville være svært for mig rent følelsesmæssigt. Jeg er måske for følsom en person til det, for så har jeg jo et ansvar. Tænk, hvis jeg gik op i ringen og blev hjerneskadet. Jeg ville ikke kunne lægge den tanke bag mig og bare være ligeglad med det, for det er nødvendigt til tider som bokser, skal du være ligeglad med, om du dør. Med et barn ville jeg tænke for meget og ikke turde satse alt, siger Mikkel Kessler, der har gjort sig klart, hvad et nyt liv som familiefar ville betyde for hans karriere.

- Hvis jeg fik et barn, ville jeg nok stoppe, fortæller han.

På lørdag går Mikkel Kessler i ringen mod Carl Froch i O2 Arena i London til kamp nummer 49 i karrieren. Der er dømt revanche for danskerens sejr, da de to supermellemvægtere mødtes i april 2010 i Herning. Dengang vandt Kessler den tætte kamp efter 12 hårde omgange. Sådan er det ofte gået indtil nu i boksetilværelsen, der begyndte for 19 år siden. Men Mikkel Kessler er dog røget ind i et par kampe, hvor han har fået en massiv portion bank. Særligt mødet med amerikaneren Andre Ward i USA i november 2009 står tilbage som en ubehagelig byge af prygl. Den slags kan mærkes fysisk og særligt mentalt. Det er præcis den slags tanker, Mikkel Kessler ikke vil lade sig styre af, og det ville være tilfældet, hvis han bar et ansvar som far. I sidste ende kan de mange slag jo have fatale følger, som flere ubehagelige episoder i boksehistorien også vidner om.

Selvom Mikkel Kessler har truffet et bevidst valg om ikke at få børn, så længe han er aktiv som professionel bokser, så afholder det altså ikke omverdenen i at stikke til ham. Til stor irritation for Kessler.

- Selvfølgelig skal jeg have mig en familie. Det vil jeg gerne, men jeg er nok ikke som de fleste. Det er som om, at alt absolut skal køre på den samme formel: Så skal man have en kæreste, så skal man giftes, så skal man have børn og til sidst et hus, det er åbenbart livet. Hvem siger det? Det er strengt, og jeg vil ikke lade omverdenen bestemme, hvad der er det rigtige for mig, siger Kessler til sporten.dk

Efter kampen mod Carl Froch på lørdag kan omstændighederne for at sætte børn i verden dog blive anderledes for den danske bokser end hidtil. Kessler har selv proklameret, at karrieren stopper omgående, hvis han løber ind i et klart nederlag til Froch. Så gider Mikkel Kessler ikke mere.

Når den mangedobbelte danske verdensmester så beslutter sig for at kaste sig ud i børneprojektet, kommer der måske et tidspunkt, hvor hans søn, eller datter, vender hjem til farmand med et ønske: Jeg vil gå til boksning.

- Jeg ville aldrig forbyde ham det. Hvis det er det han vil, skal han gøre det, men jeg vil ikke presse ham, eller få ham til at tro, at han skal efterfølge sin far. Ofte vil børn jo gerne gøre deres far stolt, sådan havde jeg det selv, men det står ham frit for. Og det vil du have det fint med?

- Puha. Ja, det ville jeg nok.

Hvad så når han som 18-årige igen kommer til dig og siger, at han vil være professionel bokser?

- På det tidspunkt så ved han også godt, hvad han går ind til. Så har han prøvet at få en blodtud og ved, hvad det drejer sig om. Han skal så bare huske, at han ikke bokser som Mikkels søn, men som sig selv, siger Mikkel Kessler, der selvfølgelig håber på, at han ikke skal tage stilling til børn efter lørdagens kamp mod Carl Froch.

Dagens Gossip