Kessler vil sikre sig de rigtige dommere

Du sidder mindre end én meter fra to mænd, der bliver ved og ved med at tæske hinanden. Hver gang den ene rammer den anden, jubler tæt på 20.000 ellevilde tilskuere, mens de er totalt tavse, når slagene ryger den modsatte vej. Lader du dig påvirke af presset, eller bevarer du roen og udpeger den rigtige vinder af slagsmålet?

Lige præcis dét spørgsmål har de tyske promotorer fra Team Sauerland tænkt sig at afprøve på den ene kampleder og tre dommere, der har ansvaret for at finde vinderen af Carl Froch Vs Mikkel Kessler II.

- Vi frygter, at de vil lade sig styre i for høj grad af de mange britiske fans i London den aften. Det er jo ikke sådan, at vi holde publikum fra at juble, men vi vil så sikre os, at dommerne er i orden, siger Kalle Sauerland.

Han har tidligere været vidne til en ganske urimelig dommerpåsætning ved en Mikkel Kessler-kamp.

Det var tilbage i november 2009, da Kessler skulle møde amerikaneren Andre Ward i en titelkamp i Super Six-turneringen. De to boksere stødte sammen i Wards hjemstat Californien, og her var to af de tre dommere skam også californiske ligesom kamplederen i øvrigt. Den sammensætning var Team Sauerland ikke tilfredse med, og det lykkedes dem at få udskiftet den ene dommer.

Til kampen mellem Carl Froch og Mikkel Kessler er det allerede aftalt, at hverken dommere eller kampleder må være fra Skandinavien eller Storbritannien. Men i jagten på at sikre en retfærdig afgørelse har Team Sauerland endnu flere muligheder.

- Vi har vetoret i denne sag. Hvis vi ser dommere, som tidligere har været involveret i kontroversielle afgørelser eller scoret massivt forkert, så vil vi ganske enkelt ikke acceptere det. Vi har eksisteret som virksomhed i 37 år, og vi ved, hvem vi skal holde øje med, og vi vil også have en stærk kampleder med masser af erfaring, siger Kalle Sauerland.

I boksesporten hører det bestemt ikke til sjældenhederne, at dommerne lader sig påvirke af atmosfæren. Den 25. maj skal Froch og Kessler bokse i O2 Arena i London, hvor der er plads til 20.000 tilskuere. Hovedparten vil holde med Carl Froch, og det kan ikke undlade at influere på de tre dommere ved ringside.

- De bliver påvirkede, det kan jeg selv se fra mine egne hjemmekampe. Hvis jeg rammer min modstander lidt, så råber alle, mens hvis jeg selv bliver ramt, så er der ingen, der siger noget. Automatisk vil dommerne blive påvirket af det og måske komme i tvivl, hvis det sker, så er det lettere lige at give et point. Men det kan ikke undgås. Jeg vil ikke kalde det hjemmebanedommere, men man skal vide, at de bliver påvirket, siger Mikkel Kessler, der udmærket er klar over, at han skal bokse overlegent, hvis han vil vinde over sin 35-årige modstander i supermellemvægt.

- Ja, sådan er det da. Det handler om at få gode stød ind og så bruge små tricks som at slutte omgangene stærkt af. Det var sådan, Joe Calzaghe altid gjorde. Med 10-15 sekunder igen sluttede han hårdt og godt af, hvilket betød, at det var det, alle huskede. Så selvom han i virkeligheden havde tabt omgangen, så fik han den over på sin side med en god afslutning, lyder det fra Kessler.

Som det også kan læses af titlen på kampen, Froch Vs Kessler II, så er det anden gang, englænderen og danskeren mødes. Første gang var i Herning i Danmark i for tre år siden. Den kamp er efterfølgende gået over i historien som en af de allerstørste i supermellemvægt. Over 12 omgange hamrede Mikkel Kessler og Carl Froch frem og tilbage på hinandens kroppe og ansigter. De sidste sekunder af kampen stod begge boksere bare og slog i blinde og håbede på det bedste.

I sidste ende blev Kessler tildelt sejren, men den afgørelse var Froch absolut ikke tilfreds med bagefter. Han påstod, at hvis kampen havde været bokset på engelsk grund, så havde han vundet. Det er altså det, en hjemmebanefordel kan kaste af sig.

Normalt er boksere da heller ikke glade for at bokse på udebane, fordi de kender de mulige konsekvenser. Denne gang har Mikkel Kessler dog været ligeglad. Han har følt, at han skylder Carl Froch en mulighed for revanche, fordi briten sidste gang forlod sit trygge bagland. Nu skal Kessler ud på usikker grund, selvom han forventer, at erfaringen fra første møde kan gavne ham.

- Froch laver aldrig om på sin stil. Vi ved, hvad vi kan forvente, og vi har lagt en plan. Samtidig er det nu hans tur til at bevise sig selv foran sit eget publikum, derfor vil han helt sikkert komme flyvende fra start af, og det er kun godt for mig, siger Mikkel Kessler.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip