Kevin Magnussen har klassen til formel 1

Det er ikke første gang, at McLaren offentligt taler varmt for teamets danske formel 1-spire. Denne gang er det McLarens team-manager, Jonathan Neale, der er ude at bakke op om Kevin Magnussens formel 1-kandidatur til den kommende sæson.

Jonathan Neale fortæller, at Kevin Magnussen i denne sæson har vist, at han indeholder tilstrækkeligt med talent til at tage skridtet op på motorsportens øverste hylde i 2014.

- Jeg er ikke i en position, hvor jeg konkret kan fortælle, hvad der sker. Men jeg kan sige, at både Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne, som dominerer mesterskabet i World Series, er spændende kørere for fremtiden, siger han ifølge Autosport. 

Spillet om, hvilke kørere der skal besætte formel 1-racerne i 2014, er i fuld gang. Og her arbejder McLaren og Kevin Magnussens bagland i øjeblikket på højtryk for at sikre danskeren et sæde i formel 1.

Foreløbig er der ikke sluppet noget konkret ud om, hvem Kevin Magnussen forhandler med, men i princippet vil danskeren formentlig være interesseret i alle sæder på nær feltets langsommste biler hos Marussia og Caterham.

Kevin Magnussen fører løbsserien Renault World Series 3.5 med blot fire løb tilbage af sæsonen foran McLaren-kollegaen Stoffel Vandoorne. De to fremstår derfor som to af verdens mest lysende formel 1-talenter, fordi serien anses som sidste skridt før formel 1. 

Alligevel kan talentet vise sig ikke at være nok for Kevin Magnussen, da de fleste formel 1-teams er så pressede på økonomien, at de skal have en eller anden form for økonomisk gulerod i sigte for at tage danskeren til sig.

- At komme fra junior-serierne og ind i formel 1 kan være noget af en udfordring, men vi forsøger stadig at finde den bedste måde at gøre det på, siger Jonathan Neale og tilføjer:

- Jeg kan ikke være konkret, men vi regner med at se dem begge (Magnussen og Vandoorne) i formel 1 om ikke alt for lang tid, lover han.   

Dagens Gossip