Kevin Magnussen klar til Formel 1-test

Kevin Magnussen deltager på onsdag (17. juli, red.) i årets Young Driver-test for unge formel 1-kørere på Silverstone-banen i England. Det oplyser den 20-årige danskers manager Dorte Riis til B.T.

- Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger en kortfattet Dorte Riis.

Kevin Magnussen har en langtidskontrakt med McLaren, hvor han er en af teamets tre testkørere. En talsmand for McLaren oplyste i forbindelse med det britiske grand prix forrige weekend, at danskeren ikke skal køre for teamet i Young Driver-testen, og rygter har antydet, at Magnussen i stedet får chancen hos Force India-teamet.

Force India har i forvejen en samarbejdsaftale med McLaren. Samtidig er det indiske team et langt bedre bud på en 2014-arbejdsgiver for Kevin Magnussen end McLaren, hvor Jenson Button og Sergio Perez synes sikre på at fortsætte. Samarbejdet mellem McLaren og Force India kan blive yderligere udbygget i 2014, hvis McLaren placerer deres danske stortalent hos Force India.

Her er førstekører Paul di Resta ifølge rygter på vej væk, og teamet, der ejes af den økonomisk pressede indiske rigmand Vijay Mallya, vil i alle tilfælde hilse eventuelle danske sponsorer velkomne.

Force India har i forvejen et dansk link til McLaren. Teamets chefingeniør Jakob Andreasen er oprindelig ansat hos McLaren. Force India har i år været en af de positive overraskelser i formel 1, og teamet ligger i øjeblikket på femtepladsen i konstruktør-VM lige foran McLaren.

Testen i Silverstone afvikles over tre dage med start på onsdag. Kevin Magnussen deltager kun den første dag, da han torsdag rejser til Østrig for at køre sjette afdeling af Renault World-serien på Red Bull Ring. Forinden kører han i weekenden i McLaren fra 2008 ved den årlige ’motorsports-havefest', Goodwood Festival of Speed, i Sydengland.

Dagens Gossip