Kevin Magnussen: Ny motor føles bedre

Når Kevin Magnussen tester sin Renault-racer i Monacos gader for første gang torsdag formiddag, bliver det med en ny motor.

Motoren er Kevin Magnussen umiddelbart positivt indstillet over for efter at have testet den i sidste uge.

- Den nye motor er bedre. Men det er svært at sige, hvor meget det betyder på netop denne bane.

- Jeg kan jo ikke mærke, om motoren har 900 eller 930 hestekræfter, men den føles bedre, og vi kan se forbedringen på de data, vi får fra motoren, siger Kevin Magnussen til BT.

Eksperter har ifølge avisen anslået, at den nye motor vil kunne forbedre omgangstiderne i Monacos gader med 0,2 sekunder.

Med mere motorpower håber Kevin Magnussen, at Renault nu kan jagte flere marginaler andre steder på raceren frem mod de kommende løb, mens den næste store motoropgradering måske kan vente til 2017-sæsonen.

Det siger Magnussen til Ekstra Bladet.

- Jeg ved ikke, om der kommer yderligere opgraderinger på motoren i år - det er endnu ikke bekræftet - men der er helt sikkert ting på vej til næste sæson. Forbedringen på motoren løsner det hele lidt op, så vi kan fokusere på at gøre bilen bedre, siger han.

Formel 1-kørerne må benytte fem motorer per sæson. Hvis Kevin Magnussen oplever problemer med sin nye motor, har han mulighed for at skifte tilbage til den motor, han har brugt tidligere på sæsonen.

Det kan vise sig at blive nødvendigt, siger danskeren til de to aviser.

Teamkollega Jolyon Palmer må vente til næste grandprix, før han kan køre med den nye Renault-motor.

/ritzau/

Dagens Gossip