Kevin Magnussen skal starte Formel 1 som nummer 15

Kevin Magnussen skal starte sin Renault-racer fra 15.-pladsen søndag ved det australske grandprix i Melbourne. Det står klart efter Formel 1-kvalifikationen.

Den danske racerkører var hurtig nok til at undgå eliminering i kvalifikationens første del (Q1), men røg som den første i Q2.

Holdkammerat Jolyon Palmer var en tand hurtigere end Magnussen og starter Formel 1-grandprixet fra plads nummer 14.

Et ændret sæt regler for kvalifikationen i Formel 1 er denne weekend trådt i kraft. Formålet er at skabe mere dramatik i kvalifikationsløbet, men den nye model har givet en del debat.

Ligesom i det nu forhenværende system er der tre kvalifikationsrunder, men den løbende eliminering af biler er ændret.

I den første kvalifikation er alle 22 biler til start, og kvalifikationen varer 16 minutter.

Efter syv minutter ryger bilen med den dårligste tid ud, og for hvert halvandet minut af resten af Q1 ryger der endnu en bil ud.

Det giver 15 kørere til anden kvalifikationsrunde, som varer 15 minutter. Efter seks minutter ryger den dårligst placerede ud, hvorefter der igen elimineres en ny, hver gang der er gået halvandet minut.

De resterende otte kørere er med i den afsluttende kvalifikationsrunde (Q3), som varer 14 minutter. Efter fem minutter ryger den dårligste ud, og for hvert halvandet minut ryger endnu en kører ud, så der til sidst kun er to biler, som kæmper om den forreste startplads - pole position.

Som den første faldt Pascal Wehrlein (Manor) for de nye kvalifikationsregler.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip