Kevin Magnussen slutter som nummer 12 i Melbourne

20/03/2016

Det var i den grad op og ned for Kevin Magnussen, da han søndag gennemførte sit første Formel 1-grandprix siden 2014.

Magnussen startede skidt, men fik siden kørt Renault-raceren i mål som nummer 12 på banen i Melbourne. Det var en enkelt plads dårligere en holdkammerat Jolyon Palmer.

For 15. gang i karrieren vandt Nico Rosberg (Mercedes) et Formel 1-grandprix, mens den forsvarende verdensmester, Lewis Hamilton (Mercedes), blev nummer to. Ferraris Sebastian Vettel blev nummer tre.

Kevin Magnussen fik en katastrofal indledning på løbet. Allerede kort efter start havde danskerens racer kontakt med den tidligere holdkammerat Jenson Buttons racer.

Det var formentlig medvirkende til, at danskeren punkterede få sekunder senere.

Derfor sakkede Magnussen bagud og måtte hurtigt i pit. Han lå derfor sidst og var en omgang bagud.

I front havde Ferrari til gengæld fået en helt formidabel start. Sebastian Vettel strøg forbi de to Mercedes-racere med Lewis Hamilton og Nico Rosberg og indtog førerpositionen.

Her var Vettel også placeret, da et grimt uheld vendte op og ned på løbet efter 18 ud af 57 omgange.

Fernando Alonso (McLaren) fejlvurderede Esteban Gutierrez (Haas) i en overhaling. Et dæk røg af Alonsos racer, der strøg mod barrieren, før den endte sammenkrøllet ude på noget grus.

Mirakuløst kunne Alonso selv stige ud af vragresterne. Gutierrez måtte også udgå, selv om hans racer var sluppet markant billigere.

Som følge af de mange stumper på banen fra uheldet blev løbet afbrudt. Derfor skulle alle starte fra pitten bag en safety car.

Det var en fordel for Mercedes-kørerne, der ellers var distanceret af Sebastian Vettel, men det var så sandelig også en god nyhed for Kevin Magnussen.

Danskeren fik lov til at køre banen rundt, så han ikke længere var en omgang bagud. Dermed kunne han genstarte bageste i feltet, men med reel mulighed for at køre sig frem og få point.

Magnussen avancerede et par pladser, og pludselig var han tilbage på 14.-pladsen, som han også indledte løbet på.

Magnussen kørte yderligere to pladser frem, men mere gas var der ikke i hverken danskeren eller i raceren.

Renault-kollega Jolyon Palmer havde et mere udramatisk løb, hvor han konstant lå lige omkring top-ti, der får point. Desværre for Palmer sluttede han som nummer 11 uden point.

Forrest i feltet havde Mercedes overtaget føringen med Nico Rosberg forrest og Hamilton liggende bagved, mens Vettel var henvist til tredjepladsen. Trods kamp om andenpladsen sluttede løbet også således.