Kevin Magnussen snupper en 17.-plads på Silverstone

10/07/2016

Racerkøreren Kevin Magnussen (Renault) må notere endnu en beskeden placering i Formel 1-serien.

I det britiske grandprix på Silverstone styrede danskeren sin Renault-racer ind på 17.-pladsen. Og da den anden Renault-kører, Jolyon Palmer, måtte udgå undervejs, blev det en ny halvskuffende oplevelse for det franske team.

Magnussen blev selv trukket ud af løbet efter 51 af de 52 omgange, så han uden straf kan få en ny gearkasse inden næste løb. Danskeren havde dog kørt så langt, at han bliver noteret for sin 17.-plads.

Den britiske hjemmebanefavorit og verdensmester, Lewis Hamilton (Mercedes), havde til gengæld endnu en glimrende dag, eftersom han styrede løbet fra start til slut foran 135.000 tilskuere.

Dermed halede Hamilton yderligere ind på teamkollega og rival Nico Rosberg i den samlede stilling. Rosberg sluttede som nummer to, og nu er der kun fire point imellem de to kørere i toppen af Formel 1-klassementet.

Efter en sløj start på sæsonen har Hamilton nu vundet fire ud af de seneste fem grandprixer.

Løbet på Silverstone var indledningsvis præget af, at den berømte bane stod under regn i timerne op til løbet, så kørerne måtte køre de første omgange bag en safety car.

En række kørere, deriblandt Kevin Magnussen, kørte straks i pit for at skifte dæk, da løbet blev givet frit.

Første offer for det våde føre blev den unge tyske Pascal Wehrlein (Manor), der tidligt kørte af banen og måtte udgå.

Det var dog ikke våd asfalt, der senere i løbet tvang Kevin Magnussens teamkollega Jolyon Palmer til at udgå.

Palmer havde tilsyneladende problemer med bilen og sagde farvel efter at have udgjort feltets agterlanterne i adskillige omgange.

Næste Formel 1-løb er Ungarns Grand Prix, der køres i Budapest om to uger.