Kevin Magnussen starter på 17.-plads i Tyskland

Nico Rosberg (Mercedes) starter i pole position, når det tyske Formel 1-grandprix køres søndag på Hockenheim-banen.

I lørdagens kvalifikation sneg tyskeren sig med tiden 1 minut og 14,363 sekunder netop foran holdkammeraten Lewis Hamilton, der var 0,107 sekunder langsommere.

Efter de to Mercedes-kørere følger Daniel Ricciardo (Red Bull) og holdkammeraten Max Verstappen.

Kevin Magnussen må dog igen se til fra den tunge ende, når det søndag går løs.

Det står klart efter lørdagens kvalifikation, hvor den danske racerkører var blandt de første seks kørere, der blev sorteret fra i Q1.

Det betød, at Kevin Magnussen starter på 17.-pladsen, mens holdkammeraten Jolyon Palmer lige netop kneb sig med til anden kvalifikationsrunde.

Kevin Magnussens bedste tid i kvalifikationen lød på 1 minut og 16,716 sekunder, og han kommer til at starte lige bag Palmer, som sluttede sidst i anden kvalifikationsrunde.

Her blev Jolyon Palmer, der har vist fremgang på det seneste, noteret for 1 minut og 16,636 sekunder, og han præsterede altså 0,080 sekunder bedre end sin danske holdkammerat.

Magnussen satte 15. bedste tid i lørdagens tredje træning, hvor han var en plads bedre end Jolyon Palmer, men det var danskeren altså ikke, da det gjaldt.

Lewis Hamilton, der er regerende verdensmester, fører VM-serien med 192 point, seks point flere end Nico Rosberg. Kevin Magnussen er nummer 16 med seks point.

/ritzau/

Dagens Gossip