Kevin Magnussen under pres hos McLaren

Efter at have kørt sig godt op gennem feltet til andenpladsen lørdag blev søndagens andet løb en knivskarp kamp mellem danskeren og Red Bull´s juniorkører Felix da Costa. Gennem hele løbet var der kun omkring et sekund mellem de to stortalenter, men portugiseren modstod presset og henviste Magnussen til andenpladsen.

- Det er en OK start på sæsonen, siger Magnussen fra Monza.

Trods den stærke sæsonstart er den danske formel 1-lærling kommet under pres hos McLaren. Det hæderkronede formel 1-team har i øjeblikket tre juniorkørere ansat, der alle skal skoles til formel 1: Nyck de Vries (18 år), Stoffel Vandoorne (21) og Kevin Magnussen (20). Med sin erfaring og stærke indsats i Young Driver formel 1-testen i Abu Dhabi i november er danskeren den naturlige pacesetter i McLarens talenttrup, men nu truer belgieren Vandoorne med at lave kuk i McLaren kørerplan.

Vandoorne, der er debutant i Renault World Series, startede sæsonen med at vinde lørdagens løb i Monza og med en tredjeplads søndag efter da Costa og Magnussen, er det nu den unge belgier der sensationelt fører mesterskabet.

- Jeg ser mig selv mellem Nyck og Kevin, sagde Vandoorne op til sæsonstarten.

- Selvom Kevin og jeg begge kører i Renault World Series, er jeg reelt et år efter ham, for han har allerede kørt en sæson i mesterskabet. Han har også deltaget i formel 1 Young Driver-testen, og han er med i formel 1-teamets simulationsprogram. Hvis jeg klarer mig godt, håber jeg, at de også kan bruge mig i disse funktioner.

Med weekendens resultater har Vandoorne gjort den bedst mulige reklame for sig selv og sat Magnussen under pres i det interne McLaren-hierarki.

For den anden dansker i Renault World Series, 22-årige Marco Sørensen, blev sæsonpremieren i Monza en weekend til glemmebogen. En fejlslagen satsning på slicks-dæk under den første kvalifikation betød, at Lotus formel 1-juniorkøreren tilbragte hele weekenden bagerst i feltet.

Dagens Gossip