Kevin Magnussen under pres hos McLaren

Efter at have kørt sig godt op gennem feltet til andenpladsen lørdag blev søndagens andet løb en knivskarp kamp mellem danskeren og Red Bull´s juniorkører Felix da Costa. Gennem hele løbet var der kun omkring et sekund mellem de to stortalenter, men portugiseren modstod presset og henviste Magnussen til andenpladsen.

- Det er en OK start på sæsonen, siger Magnussen fra Monza.

Trods den stærke sæsonstart er den danske formel 1-lærling kommet under pres hos McLaren. Det hæderkronede formel 1-team har i øjeblikket tre juniorkørere ansat, der alle skal skoles til formel 1: Nyck de Vries (18 år), Stoffel Vandoorne (21) og Kevin Magnussen (20). Med sin erfaring og stærke indsats i Young Driver formel 1-testen i Abu Dhabi i november er danskeren den naturlige pacesetter i McLarens talenttrup, men nu truer belgieren Vandoorne med at lave kuk i McLaren kørerplan.

Vandoorne, der er debutant i Renault World Series, startede sæsonen med at vinde lørdagens løb i Monza og med en tredjeplads søndag efter da Costa og Magnussen, er det nu den unge belgier der sensationelt fører mesterskabet.

- Jeg ser mig selv mellem Nyck og Kevin, sagde Vandoorne op til sæsonstarten.

- Selvom Kevin og jeg begge kører i Renault World Series, er jeg reelt et år efter ham, for han har allerede kørt en sæson i mesterskabet. Han har også deltaget i formel 1 Young Driver-testen, og han er med i formel 1-teamets simulationsprogram. Hvis jeg klarer mig godt, håber jeg, at de også kan bruge mig i disse funktioner.

Med weekendens resultater har Vandoorne gjort den bedst mulige reklame for sig selv og sat Magnussen under pres i det interne McLaren-hierarki.

For den anden dansker i Renault World Series, 22-årige Marco Sørensen, blev sæsonpremieren i Monza en weekend til glemmebogen. En fejlslagen satsning på slicks-dæk under den første kvalifikation betød, at Lotus formel 1-juniorkøreren tilbragte hele weekenden bagerst i feltet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip