KIF-direktør beskylder DHF for at ødelægge håndbolden

KIF-bossen mener, at de mange ændringer, der har været i den danske ligastruktur de seneste år, forvolder alvorlig skade på dansk håndbold.

- Nu har jeg været i 29 finaler på 27 år, og der er sgu ikke en eneste, der er blevet afviklet efter samme system. To finaler, tre finaler, straffekastafgørelse, med semifinaler, uden semifinaler, otte hold i slutspil, fire hold i slutspil og så otte hold igen… Hvert eneste år er der en klog landstræner, en klog klubtræner eller et klogt forbund, som får en fiks ide, og så skal tingene ændres med det samme. Det giver måske en kort opblusning, men man fatter ikke, at man skader sporten og produktet på den lange bane, siger Jens Boesen, som bebrejder DHF og Divisionsforeningen Håndbold, der er eliteklubbernes egen organisation.

- DHFs pampere, de får sgu ikke gjort noget godt for sporten. Men det er jo Divisionsforeningens og i sidste ende DHFs ansvar, for det er deres produkt. De må til at forstå alvoren, for ellers ødelægger de sporten, siger han.

I DHF har formand Per Bertelsen ikke meget tilovers for Jens Boesens hårde anklager, ligesom han ryster på hovedet af at blive kaldt pamper.

- Det gider jeg ikke engang svare på. Jeg ved, at dem, der sidder i DHF, arbejder benhårdt og til gavn for hele dansk håndbold og ikke bare en enkeltperson. Vi har et fremragende samarbejde med Divisionsforeningen, og vi lytter meget gerne til, hvad klubberne gerne vil, siger han.

Heller ikke Dan Hammer, der er direktør i Divisionsforeningen, giver meget for Jens Boesens svada.

 - Klubberne har den ligastruktur, som klubberne har besluttet sig for. Mere indviklet er det ikke. Til en vis grad diskuterer Jens Boesen således med sig selv, for KIF Kolding København har lige så meget at skulle have sagt som alle andre ligaklubber, lyder det fra Hammer.

Jens Boesens kritik kommer i kølvandet på KIF Kolding Københavns sølvmedaljer, som grundspillets vinder måtte nøjes med, efter Aalborg udspillede dem i begge DM-finaler. Boesen understreger dog, at kritikken ikke er et udtryk for bitterhed over sølvet, da direktøren anerkender Aalborgs overlegenhed i finalerne.

Men han mener, det er en vigtig debat, da den danske struktur efter hans mening både er ødelæggende, urimelig og skader mulighederne for at drive en god håndboldforretning.

- Vi vinder grundspillet med ti point ned til Aalborg. Alligevel står de med guldet nu. Er det fair? Mors-Thy får 24 point i grundspillet, men de er kun ét mål fra at gå i DM-finalerne. De ender altså 23 point efter os i grundspillet. Det er sgu helt håbløst. Det er sådan en ’Grimme Ælling-historie, som folk i Danmark elsker, og det er jo fint, men det er ikke godt for sporten. De bedste hold skal belønnes, og det bliver de ikke sådan her, siger Jens Boesen, som samtidig påpeger, at strukturen forvirrer tilskuerne og skræmmer sponsorer væk.

- Det er jo slet ikke til at finde rundt i for tilskuerne med alle de ændringer. Der er jo ingen, der fatter, hvordan det hænger sammen. Det samme gælder sponsorer. Store seriøse virksomheder vil da ikke røre ved det lort. Kampene bliver flyttet hele tiden - så er det sgu svært som virksomhed at tage 30 kunder med til en håndboldkamp. Planlægningen er jo umulig. Og klubberne accepterer de her kampændringer (fra tv, red.), fordi man er en lille sport. Og samtidig ødelægger man så sine muligheder for at vokse som sport, lyder det.

Men ifølge Dan Hammer tager Jens Boesen fejl, når han påstår, at tilskuerne ikke kan finde ud af strukturen i den danske liga.

- Vi har haft en sæson med over 8 mio. seere til kampene i Herreligaen, senest 900.000 til finalerne og i øvrigt to udsolgte finalearenaer. Og vi har lige forlænget tv-aftalen, så vi har den på plads for de næste syv år. Så i en eller anden forstand har vi et produkt, som mange mennesker sætter pris på, mener direktøren i Divisionsforeningen, som får opbakning fra Per Bertelsen:

- Hvis hr. og fru Jensen ikke kan forstå vores afvikling af turneringen, så har vi en udfordring, vi skal have kigget på. Men jeg synes, at vi er på rette vej, interessen for vores sport er stor. Igen i år har vi haft et fantastisk slutspil med fyldte haller. Og det er jo også noget, som klubberne selv ønsker, så der er mere økonomi i det, og de kan spille håndbold en stor del af året, lyder det fra DHFs formand.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip