KIF er finaleklar uden at imponere

08/03/2014

Alt andet end sejr til KIF Kolding København over HC Midtjylland ved Final4-stævnet i Aarhus, ville have været en stor overraskelse.

Derfor var det helt ventet, at KIF Kolding kunne køre en sejr hjem på 29-20 efter føring på 13-8 ved pausen.

HC Midtjylland har kun lige spillet sig op i mændenes håndboldliga efter en sæsonsejr med et forspring på 10 point. Kun ét nederlag blev det til i 24 kampe.

Midtjyderne har også på sin vej til Final4-stævnet besejret ligaklubber som Mors-Thy og de regerende danske mestre fra Aalborg. Alligevel virkede de lidt nervøse i begyndelsen af kampen. Samtidig med at Koldingspillerne egentlig heller ikke var i højeste gear.

De to hold fulgtes til 5-5, hvor KIF Kolding trak fra og hen over første halvlegs sidste halvdel skabte et forspring på tre til fire mål.

Midtjyderne lavede mange fejl i første halvleg, men fik rettet op i begyndelsen af anden. KIF Kolding Københavns pauseføring på fem mål skrumpede ind til tre. Men da forsvarskrumtappen Jacob Østergaard fik rødt kort efter sin tredje udvisning, manglede der noget.

I hvert fald trak KIF-spillerne fra og vandt med ni mål uden at besvære sig for alvor.

KIF Kolding møder søndag vinderen af semifinalen mellem Bjerringbro-Silkeborg og GOG. Vinderen af den kamp skal formentlig bruge en del flere kræfter for at spille sig i finalen, end koldingenserne skulle.