KIF fik sikker sejr før Kiel-brag

Som forventet vandt KIF Kolding København sikkert onsdag aften hjemme over Mors-Thy i herrernes håndboldliga, hvor Kasper Hvidt og co. sejrede med 29-23.

Dermed er mesterskabsfavoritterne resultatmæssigt kommet perfekt fra land i ligaen, hvor de nu har fem sejre i de første fem kampe og indtager rækkens førsteplads.

Det startede dog ikke overbevisende for hjemmeholdet, der er gået ind i et hektisk kampprogram, som byder på få hviledage mellem opgaverne i den hjemlige liga og Champions League. Og det kunne ses i kampens indledning, hvor de undertippede gæster var i teten.

Specielt KIFs angreb havde det svært, og når de kom frem til fornuftige afslutninger, så reddede en forrygende Søren Pedersen boldene i Mors-Thys mål. Derfor tog KIF-træner Henrik Kronborg timeout, da favoritterne var bagud 4-6, og det gav gevinst med det samme på måltavlen, hvor fire KIF-scoringer i streg sendte favoritterne foran 8-6.

Herfra fik KIF lidt bedre kontrol med tingene - i høj grad på grund af en skarp Albert Rocas, der igen viste, at han er en kæmpe forstærkning for KIF - og kunne gå til pausen med en føring på 11-8.

Fra starten af anden halvleg skruede KIF lidt op for tempoet, og det betød, at Mors-Thy havde svært ved at hænge på. Bo Spellerberg førte an i den Kolding-københavnske offensiv, og gæsternes forsvar havde svært ved at dæmme op for Spellerbergs skud og målgivende afleveringer.

Og selvom Mors-Thy i de sidste ti minutter fik presset KIF en smule og reduceret føringen til to mål, så blev det aldrig for alvor spændende i Brøndby Hallen. Dermed blev kampen en god optakt for KIF, der ikke for alvor behøvede spille sig ud og dermed kunne spare lidt kræfter, før de på søndag skal op mod mægtige THW Kiel på udebane i Champions League.

Sejren sender KIF op på ti point, hvilket altså er nok til en aktuel førsteplads foran Skjern, der dog kan komme a point med Henrik Kronborgs tropper, hvis de vinder deres kamp mod Sønderjyske i weekenden. Mors-Thy, der i øvrigt ikke havde en cheftræner med på bænken i kampen, da den midlertidige træner Jan Paulsen var optaget sit kommentatorjob for TV3 Sport, befinder sig i den anden ende af tabellen på ligaens 11. plads med to point.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip