KIF fyrer cheftræner Henrik Kronborg og hyrer spanier

De forsvarende herrehåndboldmestre fra KIF Kolding København har onsdag fyret Henrik Kronborg som cheftræner og i stedet ansat spanske Antonio Carlos Ortega.

- Det er et scoop for dansk håndbold og især for KIF Kolding København, at vi kan præsentere en så anerkendt og succesfuld træner som Ortega, der også i sin aktive karriere var en af grundpillerne på FC Barcelonas dream team.

- Ortega er kendt for et aggressivt kompakt forsvar med et stærkt angrebskoncept, som spillemæssigt går godt i spænd med vores 2020-plan, siger KIF-sportschef Lasse Boesen i en pressemeddelelse.

KIF Kolding København takker samtidig Henrik Kronborg for indsatsen. Han har været ansat i forskellige stillinger i klubben i de seneste fire år.

- Henrik er en vellidt person i klubben og en utrolig stærk strategisk træner, der ikke har haft de mest optimale arbejdsbetingelser på det sidste.

- Vi har været utrolig glade for at have Henrik i klubben og skylder ham en stor tak for indsatsen. Vi ønsker ham al held og lykke fremadrettet, siger Lasse Boesen.

44-årige Ortega har tidligere været træner for ungarske Veszprem, som han sidste år førte til sølvmedaljer i Champions League. I september blev han fyret i Veszprem.

Tidligere onsdag blev det offentliggjort, at Ortega skal være landstræner for Japan. Det vil foregå sideløbende med jobbet som træner i KIF.

Dermed vil Ortega være bundet af opgaver med Japan mellem 15. og 28. januar, hvor de asiatiske mesterskaber afvikles.

Ortega tiltræder officielt 1. februar på en KIF-kontrakt, der løber frem til sommeren 2019.

KIF Kolding København holder i øjeblikket vinterpause og spiller næste gang 10. februar hjemme mod Skive.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip