KIF håber på spansk Champions League-erstatning

Da der i sidste måned blev trukket lod til gruppespillet i håndboldmændenes Champions League, endte KIF Kolding København blandt andet i pulje med Spaniens nummer to, Atletico Madrid. Den spanske tidligere tredobbelte Champions League-vinder lukkede imidlertid forretningen tirsdag på grund af dårlig økonomi.

Men hvem skal overtage håndboldmastodontens plads i Champions League. I det europæiske håndboldforbund EHF har man ikke noget svar endnu, og KIF Kolding Københavns direktør Jens Boesen lever også i uvished.

- Jeg har ikke hørt noget. Men jeg håber inderligt, der kommer en erstatning fra Spanien, så man holder ligevægt i turneringen. Rent geografisk også, så der ikke kommer for mange tyske og nordiske hold med, siger KIF-direktøren.

Det er dog lang fra sikkert, at det sker. EHF afviser at have en fast procedure i sager som denne, selv om man sidste år overlod krakkede AG Københavns Champions League-plads til Danmarks nummer to, Bjerringbro-Silkeborg.

- EHF vil nu analysere situationen og vil prøve at finde den bedste løsning for Champions League i de kommende dage. Vi har tiltro til, at vi igen i år vil finde en positiv afgørelse i denne svære situation. Men det er for tidligt at sige, om det bliver et spansk hold, der erstatter Atletico, siger Vladislav Brindzak fra EHF Media & Communications.

I tyske medier spekuleres der i, om pladsen kan gå til CL-vinderen i sidste sæson, HSV Hamburg, der ikke selv har kvalificeret sig til turneringen. Holdet skal ud i kvalkampe mod Füchse Berlin, hvor vinderen kommer med. Men med Atleticos exit kunne HSVs forsvarende mester overtage spaniernes plads, mens Füchse Berlin så kunne få den CL-plads, de to tyske hold ellers skulle spille om. Mener tyskerne altså.

En løsning, der vil sikre Tyskland fem hold i Champions League, er Jens Boesen dog ikke tilhænger af.

- Jeg ved ikke, hvad de (EHF, red.) vil, men jeg tror næppe, det bliver fem tyske hold, og det vil jeg kæmpe meget imod. For så slår man jo Champions League ihjel. Ingen tvivl om det. Jeg håber på et spansk hold. Men det er ikke sikkert, de har økonomien. Det koster jo penge at være med, så det er ikke sikkert, der er nogen, der vil, siger Jens Boesen.

Hvis det bliver et spansk hold, der overtager krakkede Atletico Madrids plads i Champions League, er det næste hold i rækken Ademar Leon, der blev nummer fire i den spanske liga. I forvejen deltager de to spanske hold Barcelona og Naturhouse La Rioja i Champions League, og sidstnævnte er i pulje med det andet danske hold i turneringen, Aalborg Håndbold.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip