KIF Kolding kørt over til sidst af polsk storhold

15/11/2015

Det så i lang tid godt ud for KIF Kolding København, da polske Vive Tauron Kielce var på besøg i Brøndby Hallen.

Alligevel blev det til et nederlag på 25-33 i Champions League-opgøret, og det betyder, at KIF Kolding fortsat har to point efter syv kampe i gruppen.

Dermed ligger det danske hold sidst i puljen, der tæller otte hold.

De to mandskaber fulgtes i høj grad ad i første halvleg, hvor den største føring tilfaldt KIF Kolding København. Hjemmeholdet var af flere omgange foran med to scoringer.

KIF Kolding kunne gå til pause med en føring på 13-12, efter at det danske stortalent Lasse Andersson bragede en scoring i mål få sekunder inden første halvlegs afslutning.

Bolden fløj op i nettaget bag den rutinerede polske målmand Sławomir Szmal, der blot er en af stjernerne hos Kielce. Holdet tæller derudover også profiler som højrefløjen Ivan Cupic, stregspilleren Julen Aguinagalde og bagspilleren Karol Bielecki.

I begyndelsen af anden halvleg fik begge hold godt gang i målscoringen, og hos KIF Kolding bidrog Lasse Andersson kampen igennem med syv mål i alt, mens både Torsten Laen, Lukas Karlsson og Magnus Landin hver scorede fem gange.

Det var dog fortsat tæt mellem de to mandskaber, indtil Kielce et kvarter inde i anden halvleg kunne bringe sig foran med 22-20 efter en scoring af Aguinagalde.

KIF Kolding svarede dog hurtigt igen, og efter en redning af netop indskiftede målmand Kristian Asmussen kunne venstrefløj Magnus Landin udligne til 22-22 på straffekast.

Der blev gennem hele kampen vist flot fight af det danske mandskab. Blandt andet sled forsvarsspiller Lars Jørgensen sig gennem kampen på trods af et kraftigt trælår.

Til sidst kunne KIF Kolding dog ikke stille noget op mod gæsterne, der trak alvorligt fra mod kampens slutning. Hjemmeholdet måtte derfor gå fra banen med et klart nederlag.

KIF Kolding møder Kielce igen om en uge, når returopgørene begynder i Champions League.