KIF Kolding slår franskmænd og tager andenpladsen

23/02/2014

KIF Kolding København havde store problemer i de første 30 minutter mod franske Dunkerque, men det endte med en sikker dansk hjemmesejr på 26-24.

Sejren betyder, at KIF Kolding snupper andenpladsen i Champions Leagues gruppe B, og dermed møder holdet formentlig en lidt nemmere modstander i 1/8-finalen.

Kampen var den 10. og sidste kamp i gruppespillet, og der blev i perioder sløset noget mere, end man plejer at se fra KIF Koldings side.

I første halvleg var Dunkerque godt med og kom foran med et par mål, men lige før pausen udnyttede KIF Kolding en udvisning hos franskmændene og udlignede til 15-15.

Der var mere koncentration og effektivitet hos KIF Kolding efter pauseteen, og det resulterede hurtigt i en føring på to-tre mål. Og den smed danskerne aldrig.

Især højrefløjen Albert Rocas, playmakeren Bo Spellerberg og stregspilleren Torsten Laen leverede flot spil og vigtige scoringer, men alt andet end en sejr havde også været en skuffelse mod gruppens svageste hold.

Som toer fra gruppespillet møder KIF Kolding en treer fra en af de andre grupper, og holdet har fordel af at have hjemmebane i returkampen i 1/8-finalen.

Gruppespillet endte med tre nederlag og syv sejre for KIF Kolding København, der slutter på 14 point. Kun overgået af THW Kiel, der vinder gruppen med 17 point.