KIF Kolding snupper DM-guldet trods nederlag

01/06/2015

Håndboldklubben KIF Kolding København kan kalde sig danmarksmester i herrehåndbold 2015.

Det står klart, selv om søndagens returopgør i finalen endte 21-20 til Skjern Håndbold i en proppet Trefor Arena i Brøndby. Første kamp sluttede med Kolding-sejr på 30-24, og fusionsklubben vandt dermed samlet med fem mål.

Den tidligere landsholdsmålmand Kasper Hvidt var den altoverskyggende spiller med en kraftpræstation af en anden verden.

EM-helten fra 2008 var under hele kampen et skridt foran Skjern-spillerne.

Koldings store forspring fra den første kamp betød, at Skjern fra opgørets begyndelse forsøgte at tage teten, og vestjyderne havde i starten også stor succes med et fokuseret og strømlinet forsvar.

Lige så skarpe Skjern var i forsvarsspillet, lige så fremragende var Kasper Hvidt dog i KIF-målet. Hvidt reddede fire ud af de første fem Skjern-forsøg.

I kampens første 15 minutter spillede Skjern med høj intensitet, og de grønblusede var foran med 5-2. Men så vågnede hjemmeholdet op.

Kasper Hvidt fortsatte sin magtdemonstration, mens Skjerns forsvar så småt begyndte krakelere. Skjerns to målvogtere, Søren Pedersen og Kristoffer Laursen, vil nok ikke være tilfredse med deres præstationer i de første 30 minutter.

Kolding fik vendt Skjerns flotte start og kunne dermed gå til pause med en føring på 10-7.

Anden halvleg begyndte, som den første sluttede. Kasper Hvidt pillede de grønne afslutninger en efter en, og Skjern-træner Ole Nørgaard kunne blot se målløs til fra sidelinjen.

Som anden halvleg skred frem, kom Skjern dog bedre med i opgøret og bragte sig også foran.

Men lige som man troede, at det skulle til at blive spændende, trak blandt andre Bo Spellerberg flotte mål op af hatten, så Skjern aldrig formåede at nærme sig den nødvendige sejr på syv mål.

En proppet Trefor Arena i Brøndby kunne dermed fejre Koldings andet mesterskab i træk.