KIF Kolding straffer Skanderborg og øjner toppen

19/11/2015

KIF Kolding København genfandt melodien og løb Skanderborg Håndbold over ende, da de to klubber torsdag mødtes i Boxer Herreligaen.

KIF Kolding vandt uden problemer 29-20 i en kamp, hvor der aldrig for alvor var tvivl om resultatet.

KIF Kolding mødte op med afklapsningen i Champions League mod polske Vive Tauron Kielce i bagagen, men fik revancheret sig torsdag til glæde for Bo Spellerberg.

- Vi holdt fast og gjorde det fint. Langt hen ad vejen spillede vi struktureret. Det er sådan, vi gerne vil spille, og det er vi nødt til at holde fast i nu, siger Bo Spellerberg til TV2 Sport.

KIF Kolding ligger på sidstepladsen i gruppen i Champions League, men i ligaen bevæger klubben sig mod toppen.

KIF Kolding når med sejren op på 15 point ligesom Aalborg Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg. Skjern Håndbold topper med 16 point.

I den hjemlige liga har det ellers ikke været den bedste sæsonstart med blot fem sejre i 11 opgør før aftenens kamp, mens Skanderborg Håndbold skulle bryde en kedelig stime, hvor de seneste tre kampe har budt på nederlag efter en god sæsonstart.

Der var dog ikke meget, der tydede på, at det skulle lykkes for hjemmeholdet i begyndelsen af torsdagens opgør.

KIF Kolding fløj afsted og var både foran 6-1, 10-3, og det blev 11-4 ved Konstantin Igropulo efter lidt mere end et kvarter, hvor Bo Spellerberg var i hopla med fem scoringer og skarpe frispilninger.

Hjemmeholdet kom gradvist bedre med, men var fysisk underlegen i første halvleg, som endte med en KIF Kolding-føring på 15-10.

Igropulo hamrede gæsterne foran 16-10 efter pausen, men Skanderborg hev op i sig selv og kæmpede sig langsomt ind i kampen og efter 40 minutter reducerede Tim Sørensen til 16-19.

Herefter fulgte fire scoringer i træk fra gæsterne, og så var kampen punkteret.

Bo Spellerberg scorede ti gange for KIF Kolding, mens Mikkel Andersen stod for fem scoringer for hjemmeholdet.