KIF lagde ud med sikker CL-sejr

KIF Kolding København spiller i øjeblikket ikke det mest flydende og fornemme håndbold, man har set på planeten. Men effektivt og hårdt arbejde kommer man langt med. Både i Håndboldligaen, hvor holdet er ubesejret tophold, og i Champions League.

Sidste sæsons sølvvindere tog søndag hul på Champions League gruppespillet med en hjemmekamp i Kolding mod portugisiske Porto Vitalis.

Og det blev til den forventede og også nødvendige sejr mod puljens formodede svageste hold, hvis KIF skal være med i kampen om en af de fire gruppepladser, der giver adgang til ottendedelsfinalen. Portugiserne blev besejret 25-20 efter 15-10 ved pausen.

Porto var dog aldrig længere bagud på måltavlen, end holdet kunne skimte hjemmeholdet. KIF besidder dog langt større international rutine i sin trup i folk som Lars Jørgensen, Joachim Boldsen, Albert Rocas og Torsten Laen, og især en spiller som målmand Kasper Hvidt gjorde en forskel på den konto i forhold til sine portugisiske kollegaer.

Offensivt har KIFs spil i denne sæson lidt under, at man ikke har haft en venstrehåndet højre back. Klubbens svenske stjerne Kim Andersson var ganske vist på holdkortet til kampen mod Porto og fik comeback i anden halvleg. Men han har trods alt ikke har trænet meget med holdet på grund af sin langvarige skulderskade, og han er stadig et stykke fra topformen.

Det hjalp heller ikke, at man måtte bruge stregspilleren Rasmus Jensen som venstre fløj, da Stefan Hundstrup havde lyskeproblemer.

En solid defensiv, en god målmand og hæderligt angrebsspil var dog rigeligt til at høste to danske point til kontoen, inden det om en uge gælder mægtige THW Kiel i næste gruppekamp.

Dagens Gossip