KIF nærmer sig slutspilsform med storsejr i Aalborg

16/03/2016

KIF Kolding København er så småt ved at finde slutspilsformen i herrernes håndboldliga efter en generelt skuffende sæson.

Onsdag aften sejrede holdet 29-24 på udebane mod Aalborg i næstsidste spillerunde af grundspillet og er dermed i en solid position til at slutte på den andenplads, der giver to point med videre til slutspillet.

I Aalborg havde KIF god kontrol over kampen allerede i første halvleg. Ikke fordi holdet selv var sprudlende, men fordi Aalborg manglede vildskab og virkede som et lidt træt hold.

Hjemmeholdet havde særligt store problemer med at få flow i angrebsspillet. Det vidnede blot fire scoringer i de første 21 minutter om.

Træner Jesper Jensen kaldte til timeout efter 18 minutter, og Aalborg-spillerne fik lidt bedre fat mod slutningen, så KIF's føring blev reduceret til 9-12.

Da Sander Sagosen i det første angreb efter pausen scorede til 10-12, var der begrundet håb om spænding.

Men i minutterne efter trak KIF fra og eliminerede alle forestillinger om en jævnbyrdig affære.

Den russiske back Konstantin Igropulo havde skudt sig varm og med målet til 20-13 sørgede han for det første forspring på syv mål efter 42 minutter.

KIF slap ikke grebet, og det var ren kosmetik, da Aalborg i slutfasen kunne begrænse nederlaget til fem mål.

Det forsvarende mesterhold kan sætte sig definitivt på grundspillets andenplads med en sejr i sidste spillerunde mod Team Tvis Holstebro.

Sidstnævnte sikrede sig førstepladsen onsdag med en udesejr på 29-23 over Ribe/Esbjerg efter 14-9 ved pausen. Holdet kom dermed op på 38 point foran KIF med 34.

På tredjepladsen følger med 33 point Skjern, der onsdag levede op til favoritværdigheden ved at slå Skive 30-27 på hjemmebane.