KIF slår Aalborg og hiver GOG med over i semifinalerne

08/05/2016

Med en sejr på 27-25 over Aalborg er KIF Kolding København videre til semifinalerne i håndboldherrernes slutspil.

Dermed er der ikke længere noget at spille om i sidste spillerunde på onsdag, da det står fast, at KIF Kolding København samtidig trækker GOG med videre til semifinalerne fra gruppe 2, der også tæller Århus.

Aalborg lignede før pausen en overkommelig modstander, men i anden halvleg kom KIF-spillerne til at arbejde hårdt for sejren.

Midtvejs stod det 16-13 til værterne. Men nordjyderne kom godt ud efter pausen og bragte sig foran med 19-18 og 20-19.

To to-minutters-udvisninger kostede dog dyrt, og med 13 minutter tilbage af opgøret kunne Bo Spellerberg på et straffekast bringe KIF i front med 22-20.

Selv om Aalborg godt hjulpet af flere sublime redninger fra Andreas Palicka og kontramål kæmpede for at holde liv i semifinale-chancen, så formåede KIF at holde gæsterne på afstand i slutfasen.

Aalborg var med 20 sekunder tilbage tæt på at sikre et uafgjort resultat. Men en bolderobring fra Torsten Laen ødelagde muligheden for at få det vigtige point. Laen cementerede i stedet sejren for KIF.

Tidligere på søndagen spillede GOG på udebane 26-26 mod Århus, hvilket betyder, at fynboerne har to point mere end Aalborg før onsdagens duel mellem de to klubber i sidste spillerunde.

Det potentielle brag bliver nu uden betydning, da nordjyderne ikke kan gå forbi GOG, da fynboerne sluttede foran Aalborg i grundspillet.

KIF topper gruppe 2 med otte point foran GOG med syv. Aalborg følger efter med fem point, mens Århus indtager sidstepladsen med tre point.