KIF taber i Tyskland og udspiller rollen i CL-gruppen

28/02/2016

Det startede godt, men sluttede skidt, da KIF Kolding København søndag tabte med 20-24 på udebane til tyske Rhein-Neckar Löwen.

Dermed kan cheftræner Antonio Carlos Ortegas mandskab ikke længere komme videre fra gruppespillet i herrehåndboldens Champions League.

Topscorere for KIF blev Bo Spellerberg og Lasse Andersson med hver fem mål.

Kravet til KIF Kolding København var en sejr, samtidig med at franske Montpellier skulle tabe hjemmekampen mod Vive Kielce.

Den franske del gik i opfyldelse tidligere søndag via Montpelliers nederlag på 27-32, så det danske mesterhold havde fortsat alt at spille for i Fraport Arena Frankfurt.

Omvendt havde hjemmeholdet Rhein-Neckar Löwen for længst sikret sig adgang til ottendedelsfinalen.

KIF Kolding København fik da også en sand drømmestart med føringer på først 6-3 og siden 8-3.

Det fik det tyske holds træner, Nikolaj Jacobsen, til at reagere ved at sætte landsmanden Mads Mensah Larsen på banen – og så skiftede kampen karakter.

Den danske landsholdsklippe var en drivende kraft bag Rhein-Neckar Löwens comeback til 9-9 og siden tysk føring ved pausen på 12-11.

I anden halvleg var der således stadig kun én vej frem for KIF Kolding København.

Men med Konstantin Igropulo siddende ude med resterne af en udvisning fra slutningen af første halvleg, måtte KIF starte i undertal, og hjemmeholdet øgede til 13-11 og siden 14-11 ved Stefan Sigurmannsson, som også scorede lystigt før pausen.

Da Lasse Andersson kort tid efter pådrog sig en unødvendig udvisning blev det ikke just lettere for KIF.

Holdet gav dog ikke op, og et par gode redninger af Kasper Hvidt holdt KIF på 17-19 med 13 minutter igen. Men tættere på end to mål kom KIF ikke, og dermed slutter Champions League-eventyret med en gruppekamp tilbage.

KIF lavede simpelthen for mange fejl og dårlige afslutninger til at true tyskerne, som ellers virkede til at tale med.

I den sidste, nu betydningsløse, gruppekamp skal de forsvarende danske mestre op mod IFK Kristianstad på hjemmebane.

Kampen handler om at undgå sidstepladsen i Gruppe B.